Om huset

Teknologihuset skal være et samlingssted for og med IT-bransjen, og huser et svært aktivt fagmiljø. Siden dørene åpnet har cirka 55 forskjellige communities hatt sine møter her, og flere tusen engasjerte fagpersoner har vært innom for faglig påfyll både på dagtid og kveldstid.

(Illustrasjon: nøkkeltall 2017) 

Ukentlig holdes 5-7 communitymøter. Siden oppstart har mer enn 60 communities og ca 20 000 brukere hatt nytte av TeknologihusetTeknologihuset fom. 2014 i tall

2014 var Teknologihusets første skikkelige driftsår, og den gode trenden har fortsatt i de påfølgende år. Her er noen nøkkeltall: 

  • Mer enn 60 ulike communities har sine fagmøter fast på huset 
  • Det er meetups nesten hver kveld, typisk 5-7 per uke
  • Samlet har ca 20 000 engasjerte fagpersoner deltatt på community-møter på Teknologihuset
  • Over 70 ledende IT-bedrifter er på plass som partnere! Mange bruker også huset på dagtid

Bakgrunn for Teknologihuset

Stiftelsen springer ut fra community-miljøene i Oslo, med javaBin i førersetet. Huset skal være et sted der ulike communities og grupper kan komme og avholde sine fagmøter gratis. Her er det topp moderne fasiliteter og et godt sted å være for de som bruker fritiden sin til å gjøre seg selv og andre gode. Huset har vært i «uoffisiell» drift siden høsten 2013 og har i dag ca 70 partnere som aktivt sponser huset. Det er arrangementer stort sett hver eneste dag og spesielt på kveldstid er det liv og røre. Siden oktober i 2013 har mer enn 60 ulike communities hatt flere hundre fagmøter der ca 20 000 personer har deltatt.

Teknologihuset er bygget på frivillighet, og vi mener at måten vår bransje samarbeider på er unik, både i Norge og kanskje i verden. Det finnes ikke mange andre bransjer der man møtes, på tvers av selskaper og organisasjoner, for å løse konkrete problemer og diskutere felles utfordringer. I IT-bransjen er det kultur for å dele, også sine feil, kanskje fordi man i arbeidslivet er vant til å samarbeide med mange, konkurrenter og andre, om å løse de store IT-prosjektene. Vi tror også det er enestående at så mange bruker fritiden sin på egen og andres kompetanseheving.

Huset drives etter prinsippet «dagtid sponser kveldstid», noe som betyr at lokalene leies ut på dagtid, hovedsakelig til partnerne, og at dette er med på å finansiere gratismodellen på kveldstid.

Teknologihuset ønsker å gå i bresjen for kunnskapsdeling og kompetansebygging – og vise resten av Norge hva man kan få til om man samarbeider på tvers av selskaper og organisasjoner.

Teknologihuset ønsker å bidra til å bygge en konkurransedyktig og innovativ IT-næring.

Les om stiftelsen på brreg.no

Huset drives etter prinsippet "dagtid sponser kveldstid"

Teknologihusets initiativtakere

Teknologihuset - House of Communities er et initiativ fra javaBin og Macsimum, med det ønsket å få etablert et samlingssted for og med den norske IT-bransjen. Hensikten med huset er å legge til rette for å forenkle den frivillige delen av fagutviklingen i IT-bransjen, og skape et unikt og inspirerende samlingspunkt.

javaBin

javaBin er en non- profit, uavhengig organisasjon. Formålet er å fremme java kompetanse blant medlemmer, medlemsbedrifter og markedet. javaBin har hovedkontor i Oslo, med undergrupper i Stavanger, Bergen, Trondheim, i Vestfold og på Sørlandet. javaBin arrangerer Norges største utviklerkonferanse, JavaZone, en gang i året. JavaZone samler utviklere og arkitekter fra hele Norge, og har foredragsholder både fra Norge og fra utlandet.

Java Brukergruppen i Norge ble første gang startet sommeren 1996 som et samarbeid mellom Skrivervik Data, Radio 1 og Schibsted Nett. Formålet var å stå som arrangør av en Norsk applet-konkurranse etter mønster av en tilsvarende internasjonal konkurranse arrangert av SunSoft. Brukergruppen døde deretter ut inntil ildsjeler tok initiativ til stiftelsesmøte 23. april 1998.

Macsimum

Macsimum er et event og kommunikasjonsbyrå som utvikler møter som virkeliggjør ønsket om å profilere, presentere eller sette dagsorden. Møter som legger til rette for samtale, debatt og dialog. Gode møter for deling av kunnskap i fellesskap, for utvikling av fag og hverandres perspektiver. 

Stadig flere tar eierskap til Teknologihuset

Finn mer informasjon om partnerskap til huset og hvordan du kan bidra.

 

Informasjon om partnerskap

Teknologihuset - House of Communities - Pilestredet 56
Vedlikeholdt av javaBin, Designet av Macsimum